Reis Goed
Image default
Relatie

5 mooie locaties voor een romantisch weekendje weg met zijn tweeën

Wist je dat een groot deel van Nederland heel tevreden is over zijn of haar relatie? Ze geven het gemiddeld een 8.1, zo blijkt uit onderzoek van I&O Research. Misschien heb jij ook een geweldige partner en wil je graag een mooi Valentijnscadeau voor hem kopen. Een romantische stedentrip doet het altijd goed. Maar waar moet je heen voor een weekendje weg met zijn tweeën? Wij hebben een aantal schitterende locaties voor jou op een rijtje gezet.

 

1 – Venetië (Italië)

Laten we beginnen in de meest romantische stad van Italië: Venetië. Dankzij de vele kanalen, gondels en historische gebouwen kijk je hier jouw ogen uit. Zo is het San Marco Plein met de vele duiven een schitterende plek. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele romantische hotels. Overal in de stad proef je de romantiek en dit maakt het een ideaal Valentijnscadeau voor hem. Geniet samen van ontspannen wandelingen door de kleine straatjes en de vele charmante koffietentjes. Of proost met een glas rode wijn op een geslaagd weekendje weg in Venetië.

 

2 – Parijs (Frankrijk)

Natuurlijk mag de ‘Stad van de Liefde’ niet ontbreken op ons romantische lijstje: Parijs. Overal in de Franse hoofdstad vind je prachtige parken met straatlantaarns die rechtstreeks uit het verleden lijken te komen. En bezienswaardigheden als de Eiffeltoren, de Notre Dame kathedraal en de Basilique du Sacré-Cœur. Of maak een samen een romantische wandeling langs de Seine. En ontdek culturele schatten van Parijs in het wereldberoemde Louvre museum, waar vele historische kunstwerken een thuis hebben gevonden. Wandel door de lange gangen van het museum en je komt vanzelf bij de Mona Lisa en de Venus van Milo tegen. Wist je dat er dagelijks 30.000 mensen het Louvre bezoeken om alleen de Mona Lisa te bewonderen?

 

3 – Brugge (België)

Van historische gebouwen tot pittoreske grachten en chocolade van absolute wereldklasse: Brugge heeft het allemaal. Verblijf in een romantisch hotelletje en begin de ochtend met een heerlijk ontbijt. Eindelijk écht tijd voor elkaar! Vervolgen is het tijd om hand in hand te wandelen door de vele romantische straatjes van Brugge. Tip: bezoek Belfort, een toren uit de dertiende eeuw. Het is maar liefst 83 meter oog en heeft inmiddels een plekje op de Werelderfgoedlijst. Beklim de 366 trappen en geniet boven van een prachtig uitzicht over Brugge.

 

4 – Praag (Tsjechië)

Praag is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en een romantische sfeer. De geplaveide straatjes, mooie parken en prachtige kastelen en kerken zijn een lust voor het oog. Wanneer je over de Karelsbrug loopt lijkt het net alsof je in het verleden bent beland. Deze bezienswaardigheid stamt uit de veertiende eeuw, is ruim 200 meter lang en telt maar liefst dertig heiligenbeelden! Wanneer je verder wandelt kom je uit bij de wijk Malá Straha. En al snel zie je een andere bezienswaardigheid opdoemen die je niet mag missen: de Praagse Burcht.

 

5 – Edinburgh (Schotland)

De historische stad Edinburgh in Schotland is perfect voor een romantisch weekendje weg met zijn tweeën. Zorg wel voor een goede planning, om zoveel mogelijk van de stad te zien. Een van de absolute hoogtepunten is het kasteel van Edinburgh. Wist je dat het gelegen is op Castle Rock, een oude vulkanische plug? Deze bijzondere plek werd al in 900 v. Chr bewoond! Ook de zogeheten ‘Stone of Destiny’, dat werd gebruikt om de Schotse koningen te kronen, is hier te bewonderen. Heb je na alle cultuur en geschiedenis zin o te wandelen? Bezoek dan de Koninklijke Botanische Tuinen, waar maar liefst 13.000 verschillende planten groeien.