Reis Goed
Image default
Hotel

5 Tips om te zien en te doen in Brussel

Brussel is de hoofdstad van België en de stad die Vlaanderen en Wallonië met elkaar verbindt. Deze historische stad heeft veel te bieden aan zowel de bewoners als de bezoekers. Om elke hoek is weer een nieuwe verrassing te vinden. Naast kunst en cultuur is Brussel een stad vol culinaire verrassingen waarmee je direct het Bourgondische gevoel over je heen voelt komen. Om een goed begin te maken van jouw avontuur in Brussel hebben we alvast vijf tips om te zien én te doen in Brussel voor je op een rijtje gezet.

Voordat je verder leest, je zoekt natuurlijk ook een goed hotel in Brussel. Ook hiervoor hoef je niet lang te zoeken, er zijn genoeg mogelijkheden. Van superdeluxe tot mega budget hotels. Voor iedere portemonnee en wensenpakket is er wel een hotel in Brussel dat past. Wij zijn zelf erg te spreken over het Courtyard Hotel in het EU district een luxe maar zeer betaalbaar hotel in Brussel.

1. De Grote Markt van Brussel

We komen er niet omheen, de Grote Markt van Brussel staat voor veruit de meeste bezoekers als nummer 1 op het verlanglijstje. Dat is niet verbazingwekkend, het staat immers vermeld op de UNESCO lijst van Werelderfgoed. Hier kun je historische gebouwen zien zoals het stadhuis van Brussel, het broodhuis en de gildehuizen die rond het plein staan. Op de markt worden bloemen verkocht, je kunt er ook een mooi portret laten maken. De Grote Markt is daarnaast bezaaid met gezellige terrasjes en cafés.

2. Biertour in Brussel

Aan de Grote Markt vinden we eveneens het biermuseum waar je een Hoegaardense brouwerij kunt bekijken die afkomstig is uit de achttiende eeuw. Hier kun je alle authentieke materialen zien waar vroeger bier mee gebrouwen werd. Je hoeft het in Brussel niet bij theorie te houden, het gebied rond de Beurs staat bekend als uitgaansgebied en is het ideale vertrekpunt voor een kroegentocht. Proef de vele plaatselijke biersoorten die je in de regio kunt aantreffen.

3. Stripmuseum en de Striproute

Dit pand uit 1905 zou in eerste instantie verbouwd worden tot museum dat geheel gewijd was aan de beroemde Belgische striptekenaar Hergé. Zelf vond hij dat ook zijn Belgische collega’s een museum verdiende en zo werd het Stripmuseum in Brussel geboren. In 1989 werd het museum geopend in het bijzijn van koning Boudewijn en koningin Fabiola, twee personen die ook regelmatig vereeuwigd zijn in Belgische stripverhalen. Vergeet ook niet om de striproute af te leggen waar je allerlei geheimen in Brussel zult ontdekken.

4. Atomium

Dit opvallende bouwwerk kwam tot stand in 1958 voor de Brusselse Wereldtentoonstelling in 1958. Het betreft een constructie van staal met negen bollen die elk een diameter van 18 meter hebben. Tezamen vormen deze bollen de kristalstructuur van ijzer met een uitvergroting van factor 165 miljard. De bezoeker heeft toegang tot vijf van de negen bollen die in de periode van 2004 tot 2006 gerestaureerd werden.

5. Culinair genieten in Brussel

De inwendige mens wordt zeker in de watten gelegd met al die prachtige restaurants in Brussel. Een aantal van deze eetgelegenheden zijn bekroond met de felbegeerde Michelin ster, laat je verwennen in restaurants als Alexandre, Villa Lorraine en Comme Chez Soi. Stijlvol dineren in een adembenemende ambiance, proef de magie van Brussel op je bord.

Brussel is een prachtige stad waar alle zintuigen geprikkeld worden, beleef dit avontuur dat recht uit een Kuifje stripboek lijkt te komen.

Voor meer info : http://www.marriott.com/hotels/travel/brumt-courtyard-brussels-eu/