Reis Goed
Image default
Vakantie

Als digital nomad gaan en staan waar je wilt: Costa Rica bijvoorbeeld?

Je zult de eerste niet zijn die kiest voor een bestaan als digital nomad, en ook de laatste niet. Op papier is zo’n stap simpel: je pakt je laptop in en gaat op pad. In de praktijk loop je tegen veel zaken aan, maar een ding is zeker: je hebt veel vrijheid en het verrijkt je levenswandel. Droom jij er ook over? Costa Rica is een mooie plek om het eens uit te proberen!

Rondreis Costa Rica

Costa Rica is zo’n land dat veel wordt genoemd als je mensen vraagt naar hun favoriete plekje op aarde. De kleurrijke steden, het regenwoud, de verrassende fauna, het land is een paradijs voor menig backpacker of digital nomad: sommigen willen er nooit meer weg. Dat zagen we ook in reisprogramma’s als Floortje naar het einde van de wereld. Europeanen zochten naar een rustigere plek en boekten een Rondreis Costa Rica voor een actieve vakantie. Al rondreizend vielen ze van de ene kennismaking in de andere. Ze verzorgden er dieren of bouwden er huizen en besloten om er in ieder geval voorlopig neer te strijken: beter wordt het immers niet, zo redeneerden ze.

Wakker worden tussen de apen

De ware digital nomad is constant onderweg en verdient zijn inkomen online. Dit doen ze door het maken van verhalen, foto’s, filmpjes of gewoon door hun kantoorwerk mee te nemen, waar ze ook gaan of staan. Een soort thuiswerken, maar dan op een locatie die meer inspireert dan de vier muren van je koopwoning. ’s Morgens wakker worden in een lodge in het regenwoud, goedemorgen zeggen tegen de luiaards, apen en toekans, de laptop openklappen en aan de slag gaan, dat is toch net even anders. Enige voorwaarde is wel dat je voldoende zicht op werk hebt, zou je zeggen. Maar helemaal verzekerd van werk ben je eigenlijk nooit, is de gedachte van de digital nomad. Dat is precies die vrijgevochten houding die je moet hebben.

Rijkdom

Welk werk je ook doet en hoeveel geld je ook verdient, de immateriële rijkdom die je opdoet is ongekend. Beginnend met zo’n rondreis in Costa Rica, als een soort voor jezelf ingestelde proeftijd, kom je veel mensen tegen, maak je kennis met een totaal andere cultuur en weet je ook wat het is om op jezelf aangewezen te zijn. Hier weegt geen stage of werkervaring tegenop. De behoefte aan meer contact met de natuur wordt bevredigd en je laat het drukke Nederland even voor wat het is. En onthoud dat terugkeren altijd nog kan.