Reis Goed
Image default
Gezondheid

De werking van een detox masker

Je hebt vast wel eens gehoord van een detox kuur. Waarbij je alleen maar groente sapjes drinkt voor een bepaalde periode om als het ware je lichaam te resetten. De wereld ontwikkelt zich continu en zo dus ook op dit gebied. 

Hoe werkt een detox en hoe werkt het masker?

Een detox is als het ware een grote reset van je lichaam. Om specifiek te zijn je organen. Je organen zijn elke dag weer bezig om je lichaam zuiver te houden en om alle goede en slechte stoffen te scheiden. De slechte gaan dan weg en de goede gaan naar de juiste plekken die dat nodig hebben.

Door een detox te doen krijg je dus geen slechte stoffen binnen en geef je het lichaam wat rust. Het lichaam hoeft niet te werken om alle slechte stoffen eruit te halen. Je drinkt namelijk tijdens een detox alleen maar sapjes die 100% van groenten en kruiden bestaan die goed voor het lichaam zijn.

Je hebt dus heel veel varianten waardoor het niet per se saai wordt om dit te doen. Nu is er alleen ook een detox masker. Vele merken verkopen dit, maar je moet echt naar de ingrediënten kijken voordat je er echt vanuit gaat dat het een masker is. Je kunt namelijk ook de buitenkant van je lichaam aanpakken.

Naast een detox masker kun je ook deelnemen aan een gehele detox. Een gehele detox is dus binnenkant van je lichaam als de buitenkant. Je lichaam heeft die voeding en een reset wel eens nodig, je huid dus ook. 

Kan ik het ook zelf doen?

Zeker dat je het zelf kan doen. Soms is het alleen handiger om het te bestellen omdat je bijvoorbeeld geen tijd hebt, of je wilt niet helemaal een juicer aanschaffen voor die 7 dagen dat jij die detox doet. In het geval van het laatste is het soms makkelijker om het gewoon te bestellen ergens.

Benieuwd naar meer ingrediënten? Bekijk de blog van Sapje. Hier staan er allerlei blogs waar jij inspiratie naar kunt opdoen. Je kunt aan de hand hiervan je inlezen wat de positieve invloeden zijn van een detox en wat het met je lichaam doet. Ook kun je lezen wat er gezond is en welke groentes goed zijn voor wat.

Het is namelijk vaak zo dat een bepaalde groente het heel goed doet bij bepaalde delen van je lichaam. Wil je de detox dus heel erg goed doen dan is het verstandig je daarin te gaan verdiepen. Vaak doen mensen de detox één keer en bepalen daarna dat ze het vaker gaan doen. Bijvoorbeeld één keer per drie maanden voor vijf dagen. Dit varieert per persoon, maar het kan. 

 

https://www.sap.je/