Reis Goed
Image default
Vakantie

Een bezoek brengen aan de staat Georgia

Een bezoek brengen aan de staat Georgia

Bent u van plan om binnenkort een reis te maken naar Amerika? Naar al die mooie en unieke staten? Vergeet dan vooral niet een bezoek te brengen aan de staat Georgia, met als hoofdstad Atlanta. Een staat die minder populair is onder de toeristen, maar zeker geen staat die minder mooi is dan de populaire plekken! Georgia heeft ruim 8,1 miljoen inwoners en staat bekend om haar unieke parken, monumenten, de goede handel en het fijne klimaat.

De geschiedenis van Georgia
Rond 1540 werd Georgia door de blanken (Spanjaarden en Groot-Brittannië) ontdekt. Er woonde toen al wel indianen, de Creek en Cherokee indianen. De Britten wilde Georgia graag hebben als bufferkolonie tussen South Carolina en het Spaanse Florida. In 1733 werd Savannah bezet. In 1739 ontstond er oorlog tussen Spanje en Groot-Brittannië, maar in 1743 vertrokken de Spanjaarden uit Georgia. Georgia werd in 1754 een Koninklijke kolonie en exporteerde veel goederen naar Groot-Brittannië. De kolonisten werden steeds welvarender en verzette zich in juni 1775 tegen de Britten. In 1779 waren echter alle belangrijke plaatsen van de kolonie in handen van de Amerikaanse loyalisten. De Britten gaven hun claim op de Verenigde Staten op en Georgia kreeg snel een nieuwe grondwet. Daarna begon de verwijdering van de indianen uit het gebied. De Cherokee indianen vertrokken naar Oklahoma, ook wel de Trail of Tears genoemd.

Bijzondere bezienswaardigheden van Georgia
Georgia bezit een aantal mooie parken, zoals het Chickamauga en Chattanooga National Militairy park, Chattahoochee National Forest en Oconee National Forest. Tevens bezit Georgia ook prachtige monumenten, zoals de Stone Mountain. Mocht u liever de wat toeristische plekken willen bezoeken, dan is de Underground (een ondergronds winkelcentrum), het Coca-Cola museum en het CNN center wellicht iets voor u. Georgia heeft prachtige torenhoge gebouwen en kleine Afro-Amerikaanse kraampjes in het centrum. Genoeg cultuur om eens een bezoek te brengen aan Georgia!

Reizen naar Georgia
Bent u nu ook zo nieuwsgierig geworden naar Georgia? U kunt Georgia natuurlijk bezoeken. Echter heeft u hier wel wat voor nodig. Buiten een geldig paspoort om, dient u ook in het bezit te zijn van een ESTA Amerika. Deze ESTA is voor zowel Nederlanders als Belgen verplicht om aan te schaffen voordat u uw reis naar Amerika begint. Deze ESTA voor Amerika lijkt erg veel op een visum die u normaliter in de overige landen buiten Europa gebruikt. Een ESTA is gemakkelijk aan te vragen bij online aanbieders of op de vluchthaven.

 

 

Voor meer info : http://visumfly.nl