Reis Goed
Image default
Management

Entrepreneurship and small business management

 

Kleine ondernemingen en ondernemerschap

Hoe kunnen kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) en ondernemingen met ondernemingszin worden beheerd zodat zij succesvol kunnen zijn in de ondernemerseconomie en waarde kunnen toevoegen aan de samenleving?

 

Kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) maken in vele landen meer dan 95% van het bedrijfsleven uit. KMO’s staan bekend om hun ondernemerschap. Ondernemersactiviteiten stellen bedrijven in staat concurrerend te blijven, ze kunnen zorgen voor economische groei en innovatie, en ze kunnen maatschappelijke problemen oplossen.

 

Je leert de rol van het mkb en ondernemende bedrijven in de moderne ondernemerseconomie te begrijpen, en belangrijker nog, de strategische en managementuitdagingen waarmee eigenaars van kleine bedrijven en ondernemers worden geconfronteerd. Veel managementprogramma’s richten zich op grote bedrijven, terwijl het mkb en ondernemende bedrijven specifieke kenmerken hebben. Je leert over hen en hoe eigenaars en ondernemers van kleine ondernemingen hun bedrijf effectief kunnen beheren in een steeds complexer wordende bedrijfsomgeving.

 

Je koppelt de specifieke theorieën over MKB en ondernemerschap aan de praktijk door middel van opdrachten en gastcolleges. Het programma heeft een internationale groep enthousiaste, hoog aangeschreven docenten met onderzoekservaring en contacten in het werkveld. Daarnaast resulteert de relatief kleine groep studenten (ongeveer 50 per jaar) in een persoonlijke benadering met mogelijkheden voor maatwerk.

 

Waarom deze opleiding in Groningen?

Meer dan 95% van het bedrijfsleven bestaat uit kleine en middelgrote ondernemingen (MKB). Toch richten de meeste managementopleidingen zich op grote bedrijven. In de MSc SB&E leer je meer over het management van het MKB, over de ondernemende economie en de uitdagingen waar ondernemers voor staan.

Het programma is internationaal geaccrediteerd door de AACSB en EQUIS, wat een opleiding van hoge kwaliteit garandeert, die wereldwijd slechts 1% van de universiteiten haalt.

 

Als afgestudeerde van het MSc-programma Small Business and Entrepreneurship kun je werk vinden in verschillende functies, zoals ondernemer, MKB-manager, bedrijfsondernemer of MKB-consultant.

 

Vooruitzichten op een baan

Je diploma wordt zeer gewaardeerd op de arbeidsmarkt. De Faculteit Economie en Bedrijfskunde is internationaal geaccrediteerd en behoort tot de 1% van business schools in de wereld die zowel door EQUIS als door AACSB geaccrediteerd zijn.

 

FEB Carrièrediensten

Als je student wordt aan de faculteit, willen we je ondersteunen bij het ontwikkelen van je carrière en het versterken van je inzetbaarheidsvaardigheden. Je kunt rekenen op een toegewijd on-campus Career Services team dat je een breed scala aan cursussen, workshops, evenementen en carrière-gerelateerde ondersteuning biedt tijdens je studie. Alles wat je nodig hebt om de arbeidsmarkt te betreden.

 

Voorbeelden van functies

Ondernemer in grote organisaties (corporate entrepreneurship)

‘Allround’ manager in een mkb

Manager in grote organisaties (corporate entrepreneurship)

Manager in grote organisaties die te maken hebben met MKB en ondernemers

zoals banken, adviesbureaus, durfkapitalisten/financiële investeerders, overheidsorganisaties op verschillende niveaus, franchisingbedrijven, platformorganisaties of accountantskantoren

 

Ondernemer: start een eigen bedrijf of werk voor een ondernemend bedrijf

Consultant voor MKB en ondernemende bedrijven

Onderzoek

Onderwijs koppelen aan onderzoek en loopbaanvoorbereiding

Ons onderwijs is onderzoeksgedreven. Dit betekent dat je les krijgt van toponderzoekers, die zich actief bezighouden met onderzoek naar het midden- en kleinbedrijf (MKB) en ondernemerschap in verschillende sectoren.

 

Belangrijke onderwerpen zijn bijvoorbeeld ondernemersvaardigheden, MKB-strategie en -management, ondernemerschap in bedrijven, startende ondernemingen, familiebedrijven, risicokapitaal, ondernemingsfinanciering, samenwerkingsnetwerken van ondernemers/MKB’s, instellingen, en ondernemerschap en beleid voor kleine bedrijven.

 

Uw opleiding zal worden geïnformeerd door de laatste onderzoeksontwikkelingen op het gebied van SB&E. Het is niet de bedoeling om in de eerste plaats onderzoekers op te leiden. Het is veeleer de bedoeling studenten een state-of-the-art perspectief op het vakgebied te bieden, dat in een praktische context kan worden toegepast, en tegelijkertijd een analytisch en probleemoplossend vermogen te ontwikkelen.

 

 

 

 

 

business management 

vacatures

auto verkopen

 

https://www.newbusinessmanagement.com/