Reis Goed
Image default
Aanbiedingen

Georganiseerde soloreizen met Simi Reizen

Heb jij weleens een soloreis gedaan? Zo niet, lees dit artikel dan zorgvuldig door om erachter te komen of het iets voor jou is of niet. Samen met handige tips vertellen we je hier de voordelen van het boeken van georganiseerde soloreizenen bespreken we afsluitend een paar bestemmingen die juist voor single reizigers helemaal te gek zijn!

Waarom alleen op reis?

Mensen doen het steeds vaker: een vakantie boeken in hun eentje. Hoewel veel reizigers het er helemaal mee eens zijn, zitten er toch een paar reizigers tussen die zich afvragen waarom mensen dit doen. Meestal is het ook een beetje spannend om voor het eerst helemaal in je eentje een vliegtuig in te stappen en een onbekend land te trotseren. 

Ook is het niet altijd even veilig om volledig in je eentje op vakantie te gaan. Daarom is er een leuke overweging voor mensen die toch graag onafhakelijk willen zijn van andere mensen, maar het toch nog een beetje spannend vinden om deze stap te zetten.

De oplossing:georganiseerde soloreizen!

Het wordt dan ook steeds populairder: georganiseerde groepsvakanties, single- of soloreizen. Maar wat houdt het nu precies in? 

Bij groepsvakanties of singlereizen is het eigenlijk heel makkelijk. Je boekt zelf de reis zonder dat je afhankelijk bent van anderen, maar wordt wel in een groep geplaatst met andere reizigers. Sommige reisorganisaties hanteren daarvoor bepaalde leeftijdsgroepen. Bij Simi Reizen worden de vakanties ingesteld specifiek voor jongeren. Hierbij wordt dus een doelgroep van 18-32 jaar gehanteerd, maar dit kan per organisatie weer verschillen.

De reisgroep waarin je bent geplaatst is dan de groep waar je de hele vakantie mee gaat houden. Samen met deze groep doorloop je het programma zoals beschreven op de website.

Voordelen van de georganiseerde singlereizen!

Deze georganiseerde rondreizen hebben natuurlijk een aantal voordelen. Dit zijn de belangrijkste redenen waarom wij vinden dat een soloreis het helemaal waard is!

Onafhankelijk van anderen

Waarbij je als je zelf een reis organiseert met vrienden of familie rekening moet houden met iedereens wens. Hoef je bij het boeken van een georganiseerde singlevakantie alleen naar je eigen wensen te kijken. Het is dan ook de grootste uitdaging om een reis uit te kiezen die bij iedereen past. Want rekening houden met de wensen van iedere reiziger, iedereens budget en voorkeuren op locatie is gewoon heel lastig. Je kunt dus gemakkelijk een urenlange discussie houden over het type reis dat jullie willen houden, waar de reis naartoe gaat, waar jullie verblijven, etc.

Bij soloreizen boek je de reis in de meeste gevallen alleen. Je hoeft alleen te letten op het type reis dat jouleuk lijkt, zonder dat je rekening hoeft te houden met andere reizigers. 

Het leuke hieraan is dat iedere reiziger individueel zijn eigen reis uitkiest. Hierdoor zul je dus ook in de groep geplaatst worden met de mensen die een soortgelijke instelling hebben. Want ook zij hebben uit honderden soorten reizen, deze reis uitgekozen!

Je leert nieuwe mensen kennen

Een van de grootste voordelen van de georganiseerde soloreizenis dat je nieuwe mensen leert kennen. Veel reizigers vinden het vaak nog spannend en dat snappen we volkomen, maar uit de praktijk hebben we toch gemerkt dat de groepen die ontstaan bij de groepsrondreizen heel hecht zijn. De activiteiten die inbegrepen zitten bij de reissom helpen om de spanning te verlichten en zo maak je al snel genoeg kennis met elkaar.

Tijdens vrije momenten in de planning wordt er dan ook regelmatig wat op eigen initiatief georganiseerd door de reizigers. Dit kan zijn een lekker hapje eten, naar de club gaan of simpelweg samen lekker strandhangen!

Het bespaart je veel tijd

We kunnen er heel erg omheen praten, maar uiteindelijk bespaart het boeken van een georganiseerde rondreis je gewoon heel veel tijd. Mensen onderschatten vaak echt hoeveel werk het kost om een reis tot in de puntjes te organiseren. Misschien heb je hier geen tijd voor of simpelweg gewoon even geen zin in. Juist daarom zijn singlereizen georganiseerd, want hoe leuk vakantie ook is, je kunt soms echt verstrikt raken in het plannen en organiseren ervan.

Het is veilig

Veiligheid staat bij georganiseerde groepsvakanties voorop. Wat veel reizigers dan ook niet doorhebben is dat reisorganisaties altijd zitten aangesloten bij een calamiteitenfonds. Gaat er ter plekke iets mis, dan is jouw financiële risico gedekt. 

Daarnaast reis je met andere reizigers en een gespecialiseerde gids. Deze gids weet alles van de reisbestemming af en kent dus ook de gevaren waar reizen mee komt. Luister dan ook altijd naar wat de gids te zeggen heeft.

Als je in een groep reist, ben je nooit alleen op pad. Blijf dan ook lekker bij elkaar en ga niet in je eentje zomaar op stap!

Een land ECHT ontdekken

Reisorganisaties bieden vaker reizen aan in bepaalde gebieden en zullen hun reizen ook regelmatig controleren en aanpassen. Simpelweg: ze weten gewoon wat reizigers in de praktijk wel en niet leuk vinden. 

Het zal vast niet de eerste keer zijn dat je bij een bezienswaardigheid aankomt die je hebt gevonden op social media en het eigenlijk best tegenvalt. Al is het niet om het feit dat het er wemelt van de toeristen. Als reiziger die voor het eerst naar een nieuw gebied gaat, is het gewoon lastig om te bepalen welke bezienswaardigheden en activiteiten in de praktijk het helemaal waard zijn.

Een reisorganisatie test hun reizen en zijn terecht expert op bepaald gebied. Niet alleen kennen ze de echte hotspots van een land, maar ze zullen je ook brengen naar gebieden die, zelfs op social media, nog niet bekend zijn!

Zijn er ook nadelen?

Natuurlijk zitten er aan georganiseerde soloreizenook wat nadelen. Zo is het vaak toch voordeliger om, als je een langere periode op reis wilt, je vakantie zelf te organiseren. Daarnaast zit je wel echt in een groep. Je kunt dus niet even zelf zomaar op stap gaan. Je hebt er dan echt voor gekozen om de reis ook met de groep uit te voeren. Natuurlijk kun je je even een keer terugtrekken in de kamer om even tot rust te komen en wat afstand te nemen, maar in de praktijk is dit gewoon iets dat niet heel veel reizigers doen. De meeste reizigers gaan helemaal op in een vakantiebestemming en zullen dit ook graag met zijn allen willen ervaren.

Wat zijn leuke aanraders voor soloreizigers?

Soloreizen zijn er in zoveel soorten en maten, kies vooral een reis uit die aansluit op jouw wens. Kijk dan vooral of het programma je aanspreekt voordat je een reis uitkiest op basis van bestemming.

Bij Simi Reizen hebben we gemerkt dat Bali een echte bestemming is voor feestgangers en genieters. Voor de thrillseekers die liever dichter bij huis blijven is de reis naar de Franse Alpen weer een goede overweging. Hier zul je jezelf wijden aan een paar ongelooflijke watersporten. De rondreizen Azië zijn juist voor de echte cultuursnuivers en ontdekkers. Maar zo heeft iedere reis eigenlijk weer zijn eigen kenmerken en uitblinkers! Kijk dus vooral naar wat je zelf zoekt in een reis en dan moet het helemaal goedkomen!