Reis Goed
Image default
Auto's en Motoren

Het beste moment om jouw auto te verkopen

Het leven bestaat uit een opeenstapeling van aankopen. Je koopt kleding voor jezelf, je koopt een auto voor jezelf en je koopt spullen ter vermaak voor jezelf. In het leven heb je echter ook te maken met het verkopen van spullen. Zo is mogelijk voor jou de tijd aangebroken om jouw auto te gaan verkopen. Is dat het geval? Dan ben je hiervoor bij Ikwilvanmijnauto.be direct aan het juiste adres. Maar, wat is nou het beste moment om jouw auto te verkopen? In dit artikel ga je het antwoord op die vraag vinden. Er bestaan namelijk echt wel handige adviezen/tips op dit vlak!

Tip 1: doe het vóórdat de Apk-keuring verloopt

In ons land ben je verplicht om jouw auto periodiek te keuren. Deze keuring, Apk-keuring genoemd, verloopt na enige tijd weer. Ons advies is om jouw auto vóór het verlopen van de Apk-keuring te verkopen. Waarom? Omdat de kans bestaat dat jouw auto niet meer door de Apk-keuring heen komt. Pas als de auto (enkele) reparaties heeft gehad, kan de auto weer goedgekeurd worden.

Door jouw auto vóór de keuring te verkopen, weet je dus veel geld te besparen. Tevens is het voor kopers aantrekkelijker om een auto met geldige APK keurig aan te schaffen.

Tip 2: kijk naar het seizoen

Heb je een cabriolet die je wilt verkopen? Dan is het verstandig om jouw auto in het voorjaar te verkopen. Tijdens het voorjaar krijgen veel mensen de zomerkriebels, waardoor zij mogelijk (impulsief) een cabriolet willen kopen. Als jij op dat moment jouw cabriolet te koop hebt staan, kun je jouw cabriolet behoorlijk snel en makkelijk verkopen.

Wil je jouw caravan verkopen? Ook dan is het ideaal om dit in het voorjaar te doen. Eigenlijk geldt hiervoor hetzelfde als bij het hierboven genoemde voorbeeld van de cabriolets.

Tip 3: maak jouw auto eerst even netjes

Ga je jouw caravan verkopen? Dan kunnen goede foto’s uiteraard niet ontbreken voor in jouw onlineadvertentie. Voordat je deze foto’s gaat maken, is het aan te raden om jouw auto even netjes te wassen. Maak ook het interieur van de auto even netjes schoon, zodat dit geen (potentiële) kopers af kan weren.