Reis Goed
Image default
Hotel

Hoe zorg je goed voor je tanden?

Je tanden zijn een belangrijk onderdeel van je uiterlijk. Mooie tanden impliceren vaak goede hygiëne en het is een teken dat je goed voor jezelf zorgt. Mensen met slechte tanden worden sneller beschouwd als vies en onhygiënisch. Er zijn veel dingen die je moet doen om je tanden netjes en verzorgd te houden. Twee keer per dag goed poetsen, flossen, aan de gang met tandenstokers en regelmatig naar de tandarts gaan. Als je ook nog eens de pech hebt dat je tanden scheef staan, moet je ook nog eens veel geld uitgeven aan de orthodontist. Er zijn ook grote gevolgen voor je tanden als je niet goed voor je tanden zorgt.  

Rond je achttiende jaar komen je verstandskiezen door. Die moeten chirurgisch verwijderd worden. Een verstandskies trekken is geen pretje. Er moet veel kracht worden gezet om ze er uit te halen. Je wordt gelukkig wel goed verdoofd. Als er andere tanden getrokken moeten worden, doen ze vaak minder pijn dan je verstandskiezen. De meeste mensen hebben er vier, in elke hoek een. Sommige mensen missen er een of twee, of soms zelfs allemaal. Ze moeten er in de meeste gevallen uit omdat er te weinig plek is in de mond. 

Een edodontoloog zorgt er voor dat een wortelkanaalbehandeling goed uitgevoerd wordt en bepaald ook wanneer het nodig is om er een uit te voeren. Een wortelkanaalbehandeling duurt erg lang. Het is wel belangrijk om je tanden schoon en sterk te houden. Niemand vind het echt leuk om naar de tandarts te gaan, maar het is gewoon erg belangrijk. Niemand wil graag slechte tanden. Het helpt ook als je niet te veel zoete frisdrank drinkt en niet rookt. Roken is erg slecht voor je gebit. Je tanden worden er geel van en je adem gaat stinken. Het maakt een groot verschil als je niet rookt.   

Voor meer info : http://www.orfeokliniek.nl