Reis Goed
Image default
Woningen

Laat dibond decoraties in het interieur terugkomen

Dibond of aluminium zijn een goede materiaalkeuze als je jouw interieur wilt opleuken door het toevoegen van decoraties en accessoires met een stijlvolle uitstraling. Dibond en aluminium vormen namelijk de perfecte combinatie tussen veelzijdigheid en duurzaamheid. Om je te inspireren voor de aanschaf van dibond en aluminium decoraties wordt in dit artikel uitgelegd op welke manier je dit materiaal in kunt zetten om een moderne en persoonlijk touch aan jouw interieur toe te voegen.

Toepassing van een foto op dibond of aluminium

In dit artikel wordt gesproken over decoraties van dibond of aluminium. Waar aluminium een algemeen bekende materiaalsoort is, zal dit voor dibond niet zo zijn. Eigenlijk is dibond een soort lichtgewicht aluminium Dit komt doordat dibond uit 3 panelen bestaat, waarvan de buitenste van aluminium worden gemaakt. Het binnenste paneel is van kunststof gemaakt, wat het lichtere gewicht van dibond verklaart.

De twee populairste en veelvoorkomende toepassingen van dibond in het interieur zijn als wanddecoratie en als functionele accessoires.

Wanddecoraties

De meeste gebruikte manier om dibond in het interieur terug te laten koen, is als decoratie aan de wand. Bij wanddecoratie kan worden gedacht aan een persoonlijke dibond foto die via FotoOpAluminium kan worden besteld. Ook andere afdrukken van de natuur of wereldsteden is een optie. Daarnaast wordt dibond of aluminium ook wel gebruikt in klokken of ronde wandpanelen. Wanneer je weet dat de afdruk op dibond haarscherp en kleurecht wordt geprint, is de keuze voor een dibond wanddecoratie volkomen te begrijpen.

Functionele accessoires

Aluminium en dibond hebben niet enkel een decoratieve functie. Deze materialen kunnen namelijk ook worden ingezet als functioneel accessoire. Voorbeelden van accessoires zijn aluminium planken om boeken, planten of andere accessoires op te zetten, bijzettafels, deurknoppen of zelfs kledinghaken. De combinatie van een stijlvolle uitstraling en functionele vormen vormt hoe dan ook een aanwinst voor jouw interieur.

Persoonlijke dibond foto op maat

Decoraties met de grootste impact of de mooiste herinneringen zijn over het algemeen persoonlijke decoraties, omdat ze zo uniek zijn. Zo wordt bijvoorbeeld een dibond foto ook voor jou op maat gemaakt. Je kiest zelf het formaat, de afbeeldingen, de aluminiumsoort en het bevestigingssysteem die aansluiten bij jouw specifieke wensen en interieur. Na het maken van alle keuzes en het bestellen van een dibond of aluminium decoratie ontvang je thuis maatwerk.

Duurzaamheid en onderhoud

Een dibond-paneel neemt alle voordelen van aluminium met zich mee. Dit betekent dat dibond bestand is tegen uv-licht, krassen en een beetje vocht, waardoor de decoratie er jarenlang als nieuw uit blijft zien. Al helemaal als je jouw decoratie eens in de zoveel tijd afstoft en schoonmaakt met een licht vochtige doek. Op deze manier verleng je ook de levensduur van jouw wanddecoratie of accessoire.

Ervaar ook de voordelen en veelzijdigheid die een dibond of aluminium versiering met zich meebrengen. Kijk online je ogen uit en ontwerp een wanddecoratie of accessoire voor jouw eigen interieur.