Reis Goed
Image default
Auto

To lease or not to lease

Bedrijfsauto leasen klinkt altijd interessant. Zeker als het om een bedrijfsauto gaat. Maar waar voordelen aanwezig zijn, heb je ook altijd de roet in het eten gooiende nadelen. Beiden op een rijtje zetten is dan ook geen overbodige luxe. Daarna is het enkel nog een kwestie van afwegen welke voordelen of juist nadelen er zwaarder wegen.

Alles wordt geregeld
Een groot en welbekend voordeel van het leasen van een bedrijfsauto is dat het je niet ineens een grote bak geld kost. Inkopper. Wat het mogelijk juist nog wel interessanter maakt, is dat je vaste – en dus ook géén onverwachte – kosten hebt. Een bedrijfsauto leasen betekent namelijk dat de leasemaatschappij verantwoording draagt voor het onderhoud en voor het regelen van pechhulp en vervangend vervoer wanneer dit nodig is. Een leuke kers op de taart is dat voor het leasen van een bedrijfsauto vaak een bepaalde periode wordt afgesproken, waarna er – hoera- weer een nieuwe auto mag worden uitgezocht.

Waar een voordeel is, is een nadeel
Zoals al gezegd kost leasen je niet in één keer een grote smak geld. Maar alles bij elkaar opgeteld kan een bedrijfsauto leasen je toch wel een behoorlijke som kosten. Oftewel: leasen is duur. Wie zijn bedrijfsauto naast zijn werk gebruikt voor persoonlijke ritjes, heeft ook nog eens te maken met het bijhouden van zijn mobiele administratie. Onderhoud hoef je dan misschien niet zelf te regelen, maar hierdoor is het wel afwachten wanneer en waar je terecht kan met je panne. Het kan dus heel prettig zijn om alles uit handen te geven, maar tegelijkertijd heb je zelf daardoor niets in de hand. Eigenlijk is er voor ieder voordeel dus ook wel een nadeel te noemen. Het is maar net wat je het belangrijkst vindt. Baseer daar je keuze op en word een tevreden lessee… of niet

Voor meer info : http://www.bedrijfsautoleasendirect.nl