Menu Home

Vakantiehuis Puglia

Zoeken naar vakantiehuis Puglia

Dit verhaal gaat over onze zoektocht naar de perfecte vakantie, die wij vonden door de zoektermen vakantiehuis Puglia in te typen. Het begon namelijk toen mijn vriend en ik aan het dollen waren en het hadden over hoe gaaf het zou zijn om samen ergens een huisje te huren in een zonnig oord om te zien of onze relatie toe zou zijn aan de volgende stap. We dachten dat het misschien tijd was om samen te gaan wonen, maar we durfden het nog niet zo goed aan. We praatten voor het eerst over samenwonen tijdens de verjaardag van één van onze beste vrienden. Hij en zijn partner hebben ergens vorig jaar samen een huis gekocht en het lijkt voor hun de beste stap te zijn geweest. Ze zien er zo gelukkig uit. Mijn vriend en ik zijn soms echter bang om in het diepe te springen, dus we dachten dat samen op vakantie gaan een goede test voor ons zou zijn om te kijken of we er klaar voor waren. Vraag me trouwens niet hoe we er precies op kwamen om op vakantiehuis Puglia te zoeken, maar dat is wat we deden. Ik denk dat we ooit eens goede bekenden hebben horen praten over hoe ze in die streek zijn geweest tijdens een rondreis door Italië. Het was één van de mooiste streken die ze ooit hebben bezocht, zeiden ze. Dus mijn vriend en ik kropen op een goede maandag achter de computer en gingen op zoek. Vakantiehuis Puglia. Enter. Er kwamen een heleboel zoekresultaten naar voren en we hebben een paar opties bekeken. We kwamen uiteindelijk terecht op de website puglia-reizen.com. De site staat boordevol prachtige foto’s van mooie vakantiewoningen. We raakten steeds enthousiaster. Op een gegeven moment riep ik ‘vakantiehuis Puglia, here we come!’ We waren vastbesloten om via deze website een mooie deal te vinden en dan met z’n tweetjes er voor een week of drie, misschien zelfs vier tussenuit te gaan.

Vakantiehuis Puglia gevonden

Nadat we nog een tijdje hadden rondgekeken op de website om informatie te lezen over de verschillende accommodaties die op de site worden aangeboden, hadden we het gevonden: een geweldig vakantiehuis. Puglia had ons trouwens meteen al overtuigd. Dit was een gebied dat we dolgraag zouden willen ontdekken. We konden niet wachten. We hebben wat persoonlijke vragen gesteld door een e-mail te sturen via de website en we kregen vrijwel onmiddellijk antwoord. De medewerkers van de site waren erg behulpzaam. Ze hebben al onze vragen beantwoord en hielpen ons bij het boeken van dat prachtige vakantiehuis. Puglia lag al op ons te wachten. Het duurde nog maar een paar maanden voordat we naar Italië zouden afreizen. We besloten er met de auto heen te gaan, zodat we onderweg ook nog wat dingen konden bekijken. We houden allebei namelijk van de vrijheid die een auto je biedt. Als je met je eigen auto op reis gaat, kun je gewoon je spullen achterin gooien en op weg gaan. Het maakt dan niet uit wat je onderweg doet en je hebt totale vrijheid. Natuurlijk hadden we gereserveerd dus hielden we rekening met een datum waarop we op onze bestemming moesten zijn. De maanden die vooraf gingen aan ons vertrek, verstreken veel te langzaam naar onze zin. We zagen er namelijk zo naar uit om op weg te gaan en onze tijdelijke intrek te nemen in het vakantiehuis, Puglia te bekijken en gewoon heerlijk te genieten van onze tijd samen. Eindelijk brak dan de dag aan waarop we zouden vertrekken. We hadden de auto de avond van tevoren al ingepakt, zodat we lekker vroeg konden wegrijden. Mijn vriend zou het eerste stuk rijden en ik zou tijdens deel 1 van de reis de muziek regelen. “Vakantiehuis Puglia, we komen eraan!”

Onvergetelijke dagen in de zon

Als jij je trouwens afvraagt wat voor vakantiehuis Puglia voor jou in petto heeft, dan zal ik je hieronder een kort lijstje van opties laten zien. Op de website kun je natuurlijk veel meer informatie vinden. Ik hoop dat je net zo’n geweldige vakantie zult hebben als wij! Een paar van opties zijn:

  • villa’s
  • appartementen
  • Trullo’s (wij hadden zo één).

De reis naar Italië ging voorspoedig. Onderweg stopten we wanneer we zin hadden en dat was al een geweldig deel van onze trip. We genoten met volle teugen. We hadden al veel dingen gezien en in leuke restaurantjes gegeten en vermaakten ons prima. Op een gegeven moment kwamen we aan in ‘de hak van de laars’, oftewel het puntje van Italië waar ons verblijf van de komende weken zich bevond. Het vakantiehuis, Puglia en alles aan onze reis bleek helemaal geweldig te zijn. We verbleven in een traditioneel vakantiehuis. Puglia heeft veel van zulk soort huisjes. Ze heten trulli, of trullo in het enkelvoud. Trulli zijn natuurstenen huisjes uit de zestiende eeuw. Pittoresk en de perfecte setting voor een romantische vakantie voor twee. Zo waren we dag en nacht samen met als tijdelijke thuisbasis ons vakantiehuis. Puglia bleek inderdaad een prachtige streek en we hebben genoten van het weer, de stranden, het eten. We hebben ook een aantal steden bezocht om wat cultuur op te snuiven en we kunnen echt van harte aanbevelen dat je het eens probeert: een vakantiehuis, Puglia als vakantiebestemming en gewoon de sfeer van Italië. Voor ons was het zeer geslaagd. Zowel de vakantie als de test van onze relatie. We gaan samenwonen!

Voor meer info : http://www.puglia-reizen.com/vakantiehuis-puglia/

Categories: Vakantie

Tagged as: