Reis Goed
Image default
Vakantie

Vakantiepark Nederland, attracties en pony’s

Vakantiepark Nederland, PonyparkCity

Vorige week heb ik samen met mijn familie een bezoek gebracht aan het leukste vakantiepark! Nederland kent veel fantastische vakantieparken, maar ik durf te beweren dat niet één van de parken zo kindvriendelijk is als PonyparkCity. Er is gratis entree tot het nabijgelegen Attractiepark Slagharen, alle huizen krijgen een eigen kindvriendelijke Shetland pony en er zijn tal van entertainment activiteiten om u, en vooral uw kinderen de tijd van hun leven te laten hebben. Wij komen uit Amsterdam en hadden nog nooit gehoord van dit vakantiepark. Nederland had al wel kennis gemaakt met het Attractiepark, maar wij hadden nog nooit gehoord van het unieke PonyparkCity-concept.

Kent u het meest kindvriendelijke vakantiepark? Nederland heeft heel veel vakantieparken, hoor ik u denken. Dat klopt. Er is echter maar één park dat voor zowel jongens als voor meisjes de ultieme belevenis biedt. Dat park heet PonyparkCity. Het is een klein stadje waar pony’s centraal staan, bewoners in Arizone-achtige huizen wonen en Lucky Luke de stad beschermt tegen de indringers. Net buiten het vakantiepark bevindt zich het stoerste attractiepark van Holland: Attractiepark Slagharen. Het goede nieuws is dat al deze prachtige dingen inbegrepen zijn bij een vakantie in PonyparkCity. Ik twijfelde daarom niet twee keer, voordat ik via het internet een huisje reserveerde op dit prachtige vakantiepark Nederland. Nederland heeft iets unieks te pakken.

Ik was vorig jaar in een uniek vakantiepark. Nederland heeft veel vakantieparken, maar de meeste lijken op elkaar. Ze staan in een bosrijke omgeving, hebben een zwembad, een speeltuin en eventueel ook een bowlingbaan. In de meeste gevallen moet u nog betalen voor het zwembad en de bowlingbaan. Ik was een jaar geleden echter in een totaal ander vakantiepark. Nederland heeft een uniek concept in handen met PonyparkCity. Niet voor niets werd dit park in 2009, 2010, 2011 en 2012 door Zoover verkozen tot het ‘Beste vakantiepark van Nederland’. Dit is een algemene prijs en alle parken dingen mee. Dat is vrij uniek.

Vakantiepark Nederland, attracties en pony’s

Ik werd op het bestaan gewezen door een collega. Hij was er geweest en vertelde er vol passie over. Zo vertelde hij dat er allerlei vertier was, onder andere:

  • clown’s
  • Lucky Luke
  • vele pony’s

Zijn dochter had zeer veel schik in het ponyrijden. De zoon was liever aan het voetballen of ging met vriendjes naar het attractiepark. Beide kinderen hadden een fantastische tijd gehad. Vorige week hebben wij een bezoek gebracht aan het vakantiepark. Nederland bestond voor ons enkel uit de Randstad. In een poep en een scheet waren we echter al op de bestemming. Het plezier kon beginnen.

Na twee maanden vol met spanning en opwinding – enkel bij de kinderen natuurlijk – bezochten we afgelopen vakantie het vakantiepark. Nederland biedt veel opties, en dit was zeker niet onze eerste vakantie op een vakantiepark, maar de kinderen waren nimmer zo enthousiast. Nadat we zeer snel arriveerden in het lintdorp reden we direct door naar het attractiepark. De kinderen wilden als eerste naar Attractiepark Slagharen, we mochten geen tijd verspillen. De hele middag hebben ze in de achtbanen gezeten en rondjes gedraaid in de zweefmolen. Ik dacht terug aan de tijd dat ik nog een kind was. Met mijn familie bezochten we het park, Ponypark Slagharen heette het destijds. Er liepen pony’s en er was een achtbaan. Niet heel stoer.

Ik wilde het zelf meemaken en boekte een weekend met mijn vrouw en twee dochters naar dit vakantiepark. Nederland hoefde we niet uit. We reden naar het oosten van het land en spendeerden een weekend in het PonyparkCity. Alle huisjes zijn gebouwd in een westernstijl en elk huisje heeft zijn eigen Shetland pony. Deze kleine paarden zijn zeer kindvriendelijk en zijn het ultieme tijdverdrijf voor onze dochters. In de ochtend werden ze wakker en gingen ze zijn stal opruimen, vervolgens werden er staartjes gevlecht en in de middag deden ze mee aan proeflessen of de miss pony verkiezing. Ze voelden zich net Amerikaanse cowboys. In het bijzonder toen ze Lucky Luke ontmoetten, deze held beschermt het park tegen de boosaardige Daltons.

Fietsen langs de Vecht

Mijn ouders waren ook aanwezig op het vakantiepark. Nederland is niet hun thuisland, ze wonen in Duitsland en voor deze gelegenheid staken ze speciaal de grens over. Het bood mijn vrouw en ik de mogelijkheid om ook te genieten van het prachtige landschap. De Vecht ligt dichtbij het dorp en daar is het prachtig om te fietsen. We bezochten Gramsbergen en Hardenberg; twee eeuwenoude vestingsteden en lagen in de avond met uitgebluste kinderen voor de televisie. Concluderend: het was een prachtige vakantie in een uniek vakantiepark.

In de avond plofte ik neer in ons prachtige vakantiewoning op het fantastische vakantiepark. Nederland heeft een uniek concept in handen met dit park. Mijn dochter ging echter nog een ritje maken op de Shetland pony. Na vijf dagen waren de kinderen nog niet verveeld, maar moesten we alweer weg. Volgende jaar komen we terug.

De kinderen hebben zich ook nog een middag uitgeleefd in het Attractiepark Slagharen. Dit attractiepark is helemaal gratis in combinatie met een verblijf op het vakantiepark Nederland. Holland kent niet één park dat zo gericht is op kinderen. Zonder twijfel zullen uw kinderen de tijd van hun leven hebben. Wij vetrekken volgende week weer naar het park voor een week plezier!

Voor meer info : http://www.ponyparkcity.nl/pagina/106/Vakantiepark.html