Reis Goed
Image default
Bedrijven

Waar moet je op letten bij het huren van een oldtimer?

Alles over oldtimers

Leuk je bruiloft of je dagje uit op met een oldtimer! Maar wanneer is een auto nou een oldtimer? Zijn er nog tips bij het huren? In dit artikel vertellen we je alles over oldtimers.

Wanneer is een auto een oldtimer?

Is elke oude auto een oldtimer? Nee, wil je je auto een oldtimer kunnen noemen dan moet deze tenminste 40 jaar oud zijn. Voor een oldtimer hoef je als autobezitter ook geen wegenbelasting te betalen, omdat een oldtimer meestal weinig meer rijdt.

Tot 31 december 2013 was de leeftijdsgrens nog 25 jaar. Omdat veel mensen met een oude auto ineens buiten de boot vielen, heeft de overheid een overgangsregeling opgetuigd, waarbij de autobezitter nog maar 25% van de wegenbelasting hoeft te betalen. Er zitten wel regels aan: je mag in de winter niet rijden. De auto moet in de stalling (en dus niet langs de weg) staan. Ook moet de auto op benzine rijden; niet op LPG of diesel en mag deze niet bedrijfsmatig gebruikt worden.

Tips voor het huren

  • Wil je een chauffeur of rijdt je liever zelf? Het laatste is niet bij elke verhuurder mogelijk, dus vraag dit vantevoren na!!
  • Is de auto groot genoeg? Past je bruid bijvoorbeeld wel in dat schattige oldtimertje met haar jurk?
  • Zorg voor een goed en duidelijk huurcontract en controleer of je goed verzekerd bent.
  • Volg de aanwijzingen op van de eigenaar. Deze kent de auto het best.
  • De alarmbellen moeten afgaan wanneer: er geen website is met duidelijk foto’s of wanneer de verhuurder slecht naar je communiceert.

HuurEenOlditmer.nl

Ons bedrijf verhuurt al jaren diverse modellen oldtimers. Je kan oldtimers huren voor je bruiloft, maar je kan ook gewoon een lekker dagje uit. Alles is mogelijk. Kijk voor meer informatie op onze website.