Reis Goed
Image default
Aanbiedingen

Jouw zomer in Spanje!

Jouw zomer in Spanje! 

Kriebeltjes in de buik en een ernstig vitamine D tekort; de inwoners van ons kikkerlandje zijn toe aan vakantie. Hoewel veel mensen uiteraard kiezen voor een vakantie aan het strand met een prachtige zee, kan een combinatie vakantie natuurlijk ook een perfecte manier van ontspanning zijn. Maar heb je er wel eens over gedacht om, in plaats van een weekje of twee te genieten van een Spaanse kust, de hele zomer te gebruiken om te gaan werken in Spanje? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om dit zomaar voor elkaar te krijgen, lees snel met ons mee voor wat inspirerende ideeën! 

 

Nanny worden

In Spanje wonen een hele hoop Nederlandse gezinnen. Sommige van die gezinnen hebben misschien net als jij ooit het idee gehad om voor een tijdje te gaan werken in het buitenland en zijn nooit meer vertrokken, anderen zitten er wellicht op projectbasis voor hun bedrijf. Hoe dan ook, waar een gezin gaat, gaat deze vaak samen met één of meerdere kinderen. En dat is precies waar jij goed van pas kan komen; veel Nederlandse gezinnen zijn op zoek naar een Nederlandse nanny. Door als nanny aan de slag te gaan leer je veel over een land en de cultuur van het land, maar krijg je vaak ook kost en inwoning; een perfecte manier en combinatie van werken en genieten van het buitenland dus! 

 

Vrijwilligerswerk

Wist je dat er veel Nederlandse platformen zijn waar je vrij gemakkelijk aan een baan in Spanje kan komen? Zo kan je bijvoorbeeld websites vinden die je handig een positie aanbieden als vrijwilliger; Engels leren aan kinderen op Spaanse scholen, het onderhouden van een boerderij en de dieren of helpen op een wijngaard. Je kan het zo gek niet bedenken! Het leuke aan het doen van vrijwilligerswerk is dat je je helemaal mengt in de Spaanse cultuur; vaak bevindt vrijwilligerswerk zich namelijk een stuk buiten de toeristische gedeeltes van het land van de sangria en tapas.

 

Als propper of barvrouw

Als je je liever te voet maakt in de juist toeristische plekken en je niet per se de behoefte hebt om je helemaal onder te dompelen in de Spaanse cultuur, kan je natuurlijk altijd aan de slag achter een bar in één van de ultieme uitgaansplaatsen van Spanje. Bij deze plaatsen kan je vooral denken aan Mallorca, Blanes, Salou of Lloret de Mar. Deze plaatsen staan bekend als toeristische trekpleisters gericht op jongeren; veel geslaagden komen hier een weekje feest vieren na het behalen van hun diploma op de middelbare school. In zulke plaatsen zijn ze vrijwel altijd op zoek naar nieuwe werknemers, dus de kans dat je aankomende zomer shotjes staat te maken of flyers uitdeelt voor een nieuwe club is vrij aannemelijk! 

https://gedma.be/