Reis Goed
Image default
Aanbiedingen

Kies een andere verzekering

auto inkoop export

 

auto verkopen 

tweedehands auto

 

Autoverzekering is een verplichte verzekering, wat betekent dat alleen verzekerde voertuigen mogen deelnemen aan transport. Mogelijk weet u welke verzekering u moet kiezen. Er zijn oneindig veel aanbiedingen.

Verzekering overdragen of opzeggen

Als u het voertuig heeft verkocht, moet u dit onmiddellijk melden bij uw autoverzekering. U kunt deze verzekering dan overzetten naar een andere auto of stoppen. Bij overdracht naar een andere auto vervangt de nieuwe auto in plaats van de verkochte auto.

Dit betekent dat alle verliesvrije jaren ook voor nieuwe auto’s gelden. Tijdens de schorsingsperiode loopt uw ​​schadevrije jaar door. Zelfs als u andere voertuigen niet onmiddellijk verzekert, moet u ze bevriezen. Gewoonlijk wordt de periode van geen aanspraak één jaar aangehouden en sommige verzekeraars verlengen deze periode tot maximaal 4 jaar. Dit betekent dat als u gedurende deze periode gebruik blijft maken van de geschorste autoverzekering, het verliesloze jaar dat ten tijde van de schorsing in rekening wordt gebracht, van toepassing is.

Als het voertuig van eigenaar verandert, kunt u ook kiezen voor een andere autoverzekering. Dit betekent dat als u een nieuwe auto onder uw naam registreert, u zich ook kunt verzekeren bij een andere aanbieder die mogelijk goedkoper is. Belangrijke opmerking: bij het veranderen van verzekeringsmaatschappij geniet u van een schadevrij jaar. Deze gaan over van uw oude verzekering naar de nieuwe verzekering. Daarom kunt u de korting gedurende de no-claimperiode behouden.

De eindafrekening van het verzekeringsgeld van de opgezegde pre-voertuigverzekering bewijst dat het no-claimjaar is gerealiseerd. Ook uw no-claimjaar staat centraal geregistreerd. Daarom kunt u bij aankoop van een nieuwe auto altijd kiezen voor een goedkopere autoverzekering.

Tip: Gebruik de optie om van verzekering te veranderen bij het registreren van een voertuig. Dit bespaart u meestal veel geld, omdat de korting voor het no-claimjaar is overgenomen door de nieuwe verzekering.

Wij kunnen alle vragen voor u regelen en een redelijke prijs voor uw auto voorstellen!

https://auto-verkopen-belgie.com/nl/info/autoverkoop-tweedehands/