Reis Goed
Image default
Vakantie

Nieuwe auto gekocht? Nieuwe autoverzekering afsluiten!

Heb je recent het koopcontract bij de dealer getekend voor een nieuwe auto? Het maakt hierbij niet uit of het een volledig nieuwe auto is of dat je een occasion gekocht hebt; het afsluiten van een nieuwe autoverzekering is sowieso noodzakelijk. Conform de Nederlandse wet ben je namelijk verplicht om een auto minimaal WA te verzekeren.

Doe je dat niet? Dan ben je in overtreding en mag je geen gebruik van de Nederlandse wegen maken. Je kunt – bijvoorbeeld als je een dure auto hebt – ook voor een aanvullende autoverzekering kiezen. Dankzij een aanvullende autoverzekering ben je tegen nog meer soorten schades verzekerd.

Verschillende soorten verzekeringen

Als je jouw auto gaat verzekeren, heb je de keus uit verschillende soorten autoverzekeringen. Je kunt kiezen voor de WA-verzekering, voor de WA beperkt cascoverzekering en voor de WA volledig cascoverzekering. De laatstgenoemde verzekering is de meest uitgebreide en is daardoor ideaal voor bijvoorbeeld nieuwe auto’s.

Wil je de kosten echter zo laag mogelijk houden? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een WA-autoverzekering. Kun je deze autoverzekering ook kiezen als je een gloednieuwe dure auto aangeschaft hebt? Nee, veel verzekeringsmaatschappijen geven in dat geval aan dat je een uitgebreide autoverzekering moet kiezen.

Online vergelijken

Hoe je nu de beste autoverzekering voor jouw nieuwe auto kunt vinden? Het is aan te raden om hiervoor gebruik te maken van een online vergelijker. Met een online vergelijker kun je snel de beste autoverzekering in ons land (Car insurance Netherlands) vinden. Sommige van deze vergelijkers zijn ook in het Engels beschikbaar, zodat ook bijvoorbeeld een expat een autoverzekering in ons land uit kunt kiezen.

Zodra je een nieuwe auto aangeschaft hebt, is het in ieder geval verstandig om op zoek te gaan naar een passende autoverzekering. Kijk hierbij goed naar de voorwaarden van de autoverzekering, naar de dekking van de verzekering, naar de waarde van jouw auto, naar de leeftijd van jouw auto en naar jouw eigen voorkeuren. Door voor een goedkope autoverzekering te kiezen, kun je maandelijks in ieder geval geld besparen. Je moet in dat geval wel rekening houden met een minder uitgebreide dekking; aan jou de keus om te bepalen waar jouw voorkeur naar uit gaat!