Reis Goed
Image default
Vakantie

Onroerend goed op Samos eiland aanschaffen: Goede drijfveren

Samos is een van de meest oostelijke Egeïsche eilanden op een steenworp afstand van de kust van Klein-Azië.

Dit eiland is beroemd om zijn wijnen en dan vooral om de witte muskaatwijn die nergens anders te vinden is.

Dit Griekse eiland is een pareltje en bekoort de hedendaagse bezoeker met zijn weelderig groen, gevarieerde landschappen en fascinerende archeologische vindplaatsen.

Vandaar dat onroerend goed kopen op Samos populair is onder de échte kenners en liefhebbers van Griekenland en de Griekse eilanden.

Geschiedenis van Samos eiland

Samos is de geboorteplaats van vele filosofen en wiskundigen uit de oudheid, zoals Epicouros, Aristarches, Pythagoras en anderen.

Tot de eerste bewoners van het eiland behoorden de Pelasgiërs, die de verering van de godin Hera op Samos stichtten.

Samos bereikte zijn grootste welvaart tijdens het bewind van de tiran Polycrates en werd een van de machtigste stadstaten van Ionië.

In die periode domineerde Samos de zeeën met zijn beroemde samaines, boten met vijf rijen roeiers.

 

Hoofdstad van het eiland

De hoofdstad van Samos, Samos-Stad, is gebouwd op de groene hellingen die de diepste baai van het eiland omringen.

Samos-Stad heeft zijn individuele uiterlijk behouden met zijn aantrekkelijke neoklassieke huizen en oude herenhuizen met pastelkleurige gevels.

Dit terwijl het ook de moeite waard is om een uitstapje te maken naar het nabijgelegen Vathi, waar de traditionele architectuur voor een groot deel bewaard is gebleven.

Culturele hoogstandjes

De hoofdstad van Samos heeft twee grote musea:

  • Het Archeologisch Museum met tentoonstellingen van oude beeldhouwwerken, waaronder de beroemde Kouros van Samos, vazen en voorwerpen uit de Geometrische en Archaïsche tijdperken, waarvan de meeste gevonden zijn in het Heraion (Heiligdom van Hera), de belangrijkste antieke vindplaats van het eiland; en
  • Het Byzantijns Museum met erfstukken uit Samische kloosters

Tips op het vlak van bezienswaardigheden op Samos

Tussen Vathi en Karlovassi loopt een betoverende kustlijn, dwars door een weelderige vegetatie en schilderachtige dorpjes.

24 kilometer ten oosten van Karlovassi ligt het pittoreske dorpje Kokkari, dat een van de populairste toeristenplaatsen van het eiland is.

Zes kilometer naar het zuiden, in een schitterende omgeving, ligt het dorp Marathokambos. Dit dorpje kijkt als een balkon uit over de zuidelijke stranden van het eiland Samos. U kan er zowel oude kerken als grotten ontdekken. Op een kleine afstand van het dorp ligt trouwens ook de grot van Pythagoras.

Nog verder naar het zuiden ligt het haventje van Ormos, waar u kunt vissen en zwemmen.

En nog verder naar het zuiden ligt een reeks mooie stranden: Votsalakia, Hrissi Amos en Ai Yianis Eleimonas.