Reis Goed
Image default
Vakantie

Boutique hotel en het verschil met een normaal hotel

Veel mensen kiezen ervoor om in een hotel te overnachten. Vaak is dit het geval omdat men elders in het land woont en dit een stuk reizen is. Ook is het brengen van een bezoek aan een hotel een goed idee wanneer je even lekker wilt ontspannen. Wil je een hotel boeken, dan raden we het je aan om je hier goed in te verdiepen. Zo kan je kiezen voor een normaal hotel waar je kunt overnachten en kunt ontbijten. Maar je hebt ook een boutique hotel, dit is vooral fijn voor mensen die goede service kunnen waarderen.

Boutique hotel

Een boutique hotel is een hotel dat meestal niet behoort tot een hotelketen. Dit betekent in veel gevallen dat het gaat om een klein hotel. Goed om te weten is dat je zo’n hotel vrijwel in iedere stad of dorp kunt vinden. Hierbij is het van belang om te weten dat een zo’n hotel dan ook vaak heel luxe is. Dit komt doordat het klein is en er meer focus op luxe kan worden gelegd. Daarnaast is het in een boutique hotel zo dat de service een stuk beter is dan in een normaal hotel. Dit komt doordat in een normaal hotel vaak veel mensen overnachten. Hierdoor moeten de werknemers hun aandacht ook dan veel meer verspreiden. In een boutique hotel is dit dus niet en legt men de focus veel meer op jou.

Kenmerken van een boutique hotel

Je kan een zo’n hotel herkennen aan meerdere dingen. Zo kan je zien dat het hotel een persoonlijke stijl heeft. Bij hotels zoals het Hilton en het van der Valk is dit natuurlijk anders. Hierbij zie je gelijk aan het hotel dat ze bij een hotelketen horen. Bij een boutique hotel is dit dus niet het geval en kan je goed het verschil zien. Zo is bijna geen enkel hotel hetzelfde. Daarnaast kan het je opvallen dat de prijzen van een zo’n hotel vaak een stuk hoger liggen. Dit komt doordat de service een stuk beter is, daarnaast heb je ook vaak kamers met meer luxe. Wat ook goed is om te weten is dat het eten vaak beter is in een boutique hotel. Dit komt doordat het eten niet voor veel mensen gemaakt hoeft te worden. Op deze manier krijg je dan ook echt eten dat speciaal voor jou is gemaakt.

Tot rust komen

In het algemeen is het van belang dat je goed tot rust kunt komen in een boutique hotel. Als je in een normaal hotel verblijft kan dit ook goed, maar is er een grote kans dat het heel druk kan zijn in het hotel. Daarom kiezen veel mensen dan toch voor een zo’n hotel. Hier is het bijna nooit druk en zijn er maar een bepaald aantal kamers die je kunt boeken. Op deze manier kan je dan juist goed tot rust komen en kan je ook een speciale service en ervaring verwachten. In normale hotels van een hotelketen is het dan ook vaak zo dat je gestoord wordt door andere gasten. Dit kan zijn omdat mensen tot laat in de nacht wakker blijven en veel geluid kunnen maken. Hotel ten Cate is hét hotel om een nachtje bij weg te dromen!