Reis Goed
Image default
Vakantie

Camper kopen

Het reizen met een camper is een zeer populaire manier van vakantievieren. De vrijheid om wanneer je wilt overal naartoe te gaan is rustgevend en biedt je de mogelijkheid om veel plekken te bezoeken. Zeker de betere campers zijn vaak van alle gemakkelijk voorzien, waardoor tijdens je vakantie het nergens aan ontbreekt. Camper kopen of huren? Er zitten nogal wat verschillen tussen de verschillende type campers. Zo is een buscamper geschikt voor kleinere reisgezelschappen en kan je met een Alkoof camper of integraal camper meer mensen herbergen. Uiteraard wil je wel genieten van een comfortabele camper zonder hutje mutje op elkaar te zitten. Kies dan ook voor een camper die past bij je wensen qua medereizigers en van welke gemakken de camper voorzien dient te zijn. Laat je dan ook vooral informeren door een expert in campers, zoals bijvoorbeeld de experts van Camper-kopen.nl.

Waar moet je opletten als je een camper koopt?

Het begint natuurlijk bij de vraag of je een nieuwe camper of tweedehands camper wilt kopen. Beginners kiezen vaker voor een tweedehands camper, omdat deze goedkoper zijn en je het gevoel van het reizen met een camper dan kan ervaren, zonder meteen een hele grote investering te doen. Als je voor het eerst een camperreis wilt maken kun je er ook voor kiezen om een camper te huren. Dit kan in Nederland of in het land waar je naartoe reist. Logischerwijs is de keuze voor een nieuwe camper of tweedehands camper afhankelijk van het budget wat je voor de camper beschikbaar hebt. Als je budget vaststaat kan je vervolgens op zoek naar campers die binnen je budget vallen. Hierbij je dus een keuze uit buscamper, Alkoof campers en (half) integraal campers. In het kort, buscampers zijn kleine campers ideaal voor 2 personen. Alkoof campers zijn groter en herkenbaar aan een slaapruimte boven de cabine. Integraal campers zijn het meest luxueus onder de campers en bieden veel leef- en slaapruimte, waardoor je comfortabel 4 personen mee kan nemen en in sommige campers zelfs 6 tot 12. Let wel goed op dat je bij de meeste campers een aanvullend rijbewijs nodig heeft. Buscampers (afhankelijk van grootte) kan bestuurd worden met een rijbewijs B. 

Campers kopen? Maak de juiste keuze!

Het is belangrijk om je goed in te lezen en een expert in te schakelen als je besluit een camper te kopen. Doe dit dan ook alleen bij erkende camper handelaren. Bij tweedehands campers is het verstandig om de camper eerst te laten keuren om zo niet voor verrassingen te staan. Tijdens de keuring wordt alles gecheckt en ben je precies op de hoogte van de conditie van de camper.