Reis Goed
Image default
Mode en Kleding

Welke rugzak is voor jou geschikt?

Dagtochten

Voor dagwandelingen, trektochten en tochten moet je zo licht mogelijk inpakken. Een dagrugzak van 15-30 liter is meestal ideaal. In de winter moet je misschien volumineuzere kleding inpakken en heb je dus een grotere rugzak van 25-40 liter nodig. Op dagjes uit wil je waarschijnlijk gemakkelijk bij de meeste van je ingepakte spullen kunnen, dus zijvakken en voorvakken zijn ideaal om drinkflessen, kaarten, telefoons enz. in op te bergen.

Bij fietsen of trailrunning zijn kleinere, lichtere rugzakken van rond de 5-15 liter ideaal. Hydratatiecompatibiliteit kan ook een geweldige prestatieverhoger zijn en er zijn een aantal rugzakken die uitsluitend rond hydratatie ontworpen zijn, met een ingebouwde blaas en gemakkelijk toegankelijk mondstuk.

Veel mensen hebben gewoon een dagrugzak nodig voor hun dagelijkse woon-werk verkeer. Daarom maken veel fabrikanten hun dagrugzakken op maat met laptop- en tablethoezen.

Onze tip
Als je avontuur bestaat uit meerdere dagtochten tijdens een langer verblijf, is het aan te raden een lichtgewicht, pakbare dagrugzak te kopen die in een grotere rugzak of reistas past.

Rugzak

Voor meerdaagse trektochten is het aan te raden een grotere rugzak mee te nemen met een inhoud van 55-80 liter. Spullen als tenten, slaapzakken en matjes nemen veel ruimte in, dus als je in hostels of hotels logeert, kun je de grootte van de rugzak die je nodig hebt sterk verminderen. Een uitneembaar tussenschot in het hoofdvak kan een onmisbare manier zijn om natte kleding gescheiden te houden van je slaapzak of droge kleren. Een groot bovenvak is ook handig om kleinere spullen bij de hand te houden. Bevestigingspunten kunnen nodig zijn als je wandelstokken gebruikt.

Onze tip
Probeer een rugzak te gebruiken die niet breder is dan jij. Een brede rugzak kan vaak blijven haken aan rotsen en takken, plus ze kunnen een nachtmerrie zijn als je het openbaar vervoer gebruikt. Blaasbalg zijvakken, die opbergen als ze niet gebruikt worden, zijn een ideale eigenschap.