Reis Goed
Woningen

Kies de juiste warmtepomp?

Kies de juiste warmtepomp

Rangen E en K zijn van cruciaal belang voor nieuwbouwwoningen om te voldoen aan EPB (Energy Performance and Indoor Climate). Warmtepompen kunnen hier een enorme impact op hebben. Maar wat is zo’n warmtepomp precies en hoe kies je de warmtepomp die geschikt is voor jouw huis? Er zijn veel verschillende soorten warmtepompen beschikbaar, maar ze worden echt één voor één gemarkeerd.

Lucht bronwarmtepomp

De pomp absorbeert warmte van buitenlucht en voert deze via het watercircuit in. Deze pomp gebruik je best in combinatie met vloerverwarming. Door het grote oppervlak kan de installatie werken bij lagere oppervlaktetemperaturen. Het biedt aangename warmte tegen lage kosten.

Lucht-lucht warmtepomp

Hier wordt ook warmte aan de buitenlucht onttrokken, maar die wordt met warme lucht direct in huis gehaald. In de zomer kun je dit proces omkeren en fungeren als een airconditioner die warme lucht aanzuigt. Op deze manier kunt u altijd een constante temperatuur aanhouden. Er zijn wand-, vloer- en plafondmodellen beschikbaar en verschillende binnenunits kunnen worden gebruikt.

Geothermische warmtepomp

Met deze pomp kan aardwarmte worden opgevangen en omgezet in warmte voor thuisgebruik. Hiervoor wordt meestal grondboren uitgevoerd om warmte op te vangen. Daarom zijn de kosten van deze pompen hoger dan de bovenstaande modellen. Integendeel, u kunt een beter rendement behalen en de vrijgekomen energie is zeer stabiel.

Hybride warmtepomp

Je combineert een warmtepomp en een gascondensatieketel, waarna het systeem kiest welke toepassing het meest efficiënt is. Meestal is dit een warmtepomp, maar niet altijd. Gascondensatieketels zorgen vooral op koude dagen voor de nodige ondersteuning. Om het meeste uit uw warmtepomp te halen, moet u het huis optimaal isoleren en moet u vaak specifieke radiatoren gebruiken. Met dit in gedachten. De rechter neemt bindende beslissingen (licentiebetalingsplan, verwijdering, enz.)

https://be.propenda.com/keyword/perceel.html