Reis Goed
Image default
Hotel

Mexicaanse drank

Het is belangrijk om te genieten in het leven. Daarom is het nuttigen van een drankje ook zeker aan te raden. Wanneer er met mate gedronken wordt kan een likeurtje ook zeker geen kwaad. Daarom zijn er vele wodka’s, likeurtjes en wijnen geproduceerd. Één daarvan is Tequila. Tequila is afkomstig uit Mexico en wordt van agave tequilana gemaakt (vandaar de naam). Dit is een Mexicaanse variant van de agave die mensen ook in Nederland buiten hebben staan.

Santiago is een vrij bekende stad in Mexico. Niet alleen omdat het groot is maar ook omdat de Tequila er wordt geproduceerd. Tenminste niet in de stad maar in het gebied er omheen. Tequila is niet een merk op zich. Het is een verzamelnaam voor een soort wat Mescal is genoemd. Mescal is de verzamelnaam voor alle alcoholische dranken die uit de sap van een agave wordt gedestilleerd. De regio waar de agave groeit onderscheid de tequila van de rest van de Mescals. De naam tequila heeft dus wel een patent opgelegd en is dus beschermd. Dit houdt in dat alleen de dranken uit die regio de naam tequila mogen dragen.

Voor tequila zijn wel veel regels getroffen om het echt tequila te laten zijn. Daarvoor moet het voor meer dan de helft uit agavesap bestaan. De rest wordt vaak opgevuld met suikerriet. Deze tequila’s worden in Mexico de MIXIO genoemd. De tequila’s die van hoge kwaliteit zijn bestaan volledig uit agavesap en wordt dan ook wel  de taquilana genoemd.

Tequila komt voor in 4 vormen. Namelijk; plata, planca, silver en reposado. In 2006 werd het 5e type geïntroduceerd. Namelijk Anejo. Deze is langer gerijpt dan 3 jaar wat veel ouder is dan de andere soorten. Door het rijpingsproces verandert de kleur van de drank. Af en toe wordt er karamel toegevoegd als kleurstof om een donkerdere kleur te krijgen en het te laten lijken alsof de drank lang gerijpt is. Deze worden vaak de gold genoemd. Anejos zijn donker van kleur omdat ze lang gerijpt zijn. Bij deze zijn er dus geen kleurstoffen toegevoegd. De dranken die doorzichtig zijn, zijn dus ook kort gerijpt.

Tequila is een drankje wat puur gedronken kan worden. Voor de meeste mensen is dit eerder een uitdaging dan genot. Dit omdat het een vrij nare smaak van zichzelf heeft. Toch is de drank er niet voor niets. Met tequila kunnen geweldige cocktails gemaakt worden en met jus  d’orange is het eigenlijk altijd goed te combineren.

Voor meer info : http://www.horecagoedkoop.nl/