Reis Goed
Image default
Toerisme

Alles over Turkije

Introductie van Turkije

Bent u van plan om Turkije te bezoeken? Dan nodig ik u uit om verder te lezen.
Turkije is een indrukwekkend land met een rijke cultuur en lange geschiedenis. Het land Republiek Turkije is vrij jong, het land bestaat nog geen 100 jaar. Voordat Turkije werd gesticht door Mustafa Kemal Atatürk, werd Turkije beheerst door het Ottomaanse Rijk. Na de val van het Ottomaanse Rijk werd dus de seculiere staat Turkije opgericht.

Bijzondere plekken in Turkije

Turkije is ongeveer 26 keer groter dan Nederland. Op dit grote uitgestrekte land, zijn dus genoeg mooie bezienswaardigheden. De oude hoofdstad Constantinopel, wat nu Istanbul heet, is de meest bezochte plek ter wereld. Deze stad wordt gekenmerkt door de scheiding tussen Europa en Azië. Een deel van de stad ligt namelijk in Europa en het andere deel in Azië. Naast Istanbul is het prachtige gebied Cappadocië ook een grote trekpleister. Deze bijzondere plaats in de rotsen trekt jaarlijks namelijk duizenden toeristen. Bent u niet zo’n cultuurliefhebber, maar gaat u liever naar het strand? Dan is Turkije ook een uitstekend vakantieland voor u. Turkije heeft namelijk prachtige stranden. Van Kusadasi (westkust) tot aan Alanya (zuidkust) loopt de meest bekendste kustlijn. Jaarlijks zijn hier vele toeristen te vinden.

Naar Turkije reizen

Indien u naar Turkije reist, is het goed om een aantal dingen te weten. Als eerst is het benoemenswaardig dat reizen met het vliegtuig vaak de goedkoopste optie is. Wanneer u plekken zoals Istanbul of Ankara bezoekt bent u vaak het voordeligst uit met een losse vliegticket. Gaat u naar Turkije om lekker te relaxen op het strand, dan is een all-inclusive vakantie vaak goedkoper. U betaalt dan één prijs voor uw vervoer, verblijf, eten en drinken.

Visumplicht Turkije

Of u nou met het vliegtuig, bus, boot of de auto naar Turkije gaat, u heeft in alle gevallen een visum nodig. Deze visumplicht geldt onder andere voor Nederlanders, Belgen en Engelsen. Er zijn een aantal landen die zijn vrijgesteld van de visumplicht zoals Duitsland, Finland en Denemarken. Als Nederlander of Belg bent u dus verplicht om dit visum aan te vragen. Voorheen was het mogelijk om ter plekke in Turkije een visum aan te schaffen. Dit is sinds 2015 niet meer mogelijk. Reizigers zijn tegenwoordig verplicht om het visum online aan te schaffen. Dit wordt het zogenaamde e-visum genoemd.

Online aanvragen visum Turkije

Het aanvragen van een evisum Turkije kan al binnen 5 minuten gebeuren. Hieronder staan drie stappen uitgewerkt waar u rekening mee moet houden tijdens het aanvragen van een visum voor Turkije.

1. Wij raden u als eerst aan om zo snel mogelijk te beginnen met het aanvragen van uw visum en niet te wachten tot het laatste moment. Het aanvragen van een visum Turkije moet daarom uiterlijk 24 uur voor uw vertrek gebeuren. Zorg ervoor dat u bij het aanvragen de juiste aankomstdatum heeft vermeld. Verder is het zo dat uw gegevens bij het aanvragen exact overeen moeten komen met de gegevens die staan vermeld op uw paspoort of ID-kaart.

2. Wanneer u klaar bent met het invullen van uw gegevens, is het raadzaam om alles nog een keer goed te controleren. Zijn alle gegevens correct ingevuld, dan kunt u verder naar de betaling. Indien u direct via de Turkse website evisa.gov.tr aanvraagt, heeft u de mogelijkheid om te betalen via Credit Card of UnionPay. Bij andere aanbieders krijgt u vaak de optie om te betalen via iDeal of MisterCash. Na het betalen van uw visum, krijgt u een bevestigingsmail.

3. Gefeliciteerd, uw aanvraag is afgerond en deze wordt nu in behandeling genomen. De behandeling duurt meestal een uur, maar niet langer dan 24 uur. Indien u ervoor kiest om uw visum ook per post te laten versturen, kan dit uiteraard langer dan 24 uur duren i.v.m. het weekend.

Voor meer info : https://www.visumvoorturkije.nl/aanvragen