Reis Goed
Image default
Auto

Auto leasen particulieren

Zakelijk een auto leasen is bij de meeste mensen bekend. Maar je kunt ook als particulier zelf een auto lease overeenkomst afsluiten. Eigenlijk werkt dit als het huren van een huurauto, maar dan voor een langere periode. In de basis kent het privé bedrijfswagen leasen dezelfde voordelen als bij operationeel leasen: voor een vast, laag maandbedrag in een nieuwe auto rijden.

Voordelen privé auto leasen

Je rijdt een nieuwe lease auto voor een vaste maandelijkse bedrag zonder onverwachte garagerekeningen. Wanneer je bijvoorbeeld geen beschikking hebt over een groot spaarbedrag op dit moment, maar wel een vast inkomen ontvangt, dan biedt auto leasen als particulier veel mogelijkheden. Je hebt geen fiscale bijtelling, omdat hier niet over het leasen van een auto vanuit de zaak gaat.

Kenmerken privé auto leasen

Wanneer je een privé auto lease contract afsluit dan moeten in ieder geval de volgende zaken in het contract zijn opgenomen: reparatie en onderhoud, schadeherstel, wegenbelasting, autoverzekering, afschrijving en rente. Brandstof en de gewone kosten die bij het dagelijks gebruik horen zoals het wassen en parkeren van een auto zijn tijdens het auto leasen voor eigen rekening. De duur van een auto lease periode is meestal van 12 tot 60 maanden. Het is raadzaam te letten welke afspraken er gemaakt zijn in het contract over de hoogte van eigen risico, schade/ongevallen inzittendenverzekering, pech en vervangend vervoer in binnen- en buitenland en winterbanden. 

Keurmerk privé auto leasen

Lees zeker de kleine lettertjes van het auto lease contract om er zeker van te zijn dat het contract voldoet aan jouw verwachtingen en wensen. Als je door omstandigheden het contract eerder zou moeten open breken, kom je vaak voor hoge kosten te staan. Sinds begin dit jaar bestaat het Keurmerk Private Lease. Dit keurmerk heeft een vijftal punten opgesteld waaraan auto leasen bij een maatschappij aan moet voldoen om dit keurmerk te halen: eerlijke voorwaarden, compleet product, bescherming tegen te hoge financiële lasten, 14 dagen bedenktijd en zekerheid bij klachten. 

Voor meer info : http://www.bedrijfswagenleasenzzp.nl/bedrijfswagen-leasen/